top of page

2008

PEERD EN WOAGEN
De spelers en muzikanten gaan vol goede moed op zoek naar hun identiteit: Hoe Gronings kun je zijn? Houden ze de moed hoog of zakt diehen in de schoenen? En wat vindt de bevolking ter plaatse eigenlijk?
Veel vragen, maar of er antwoorden komen, is weer een vraag, waar we dus geen antwoord op hebben. Want in Peerd & Woagen is vooral de zoektocht belangrijk, een zoektocht waar je gerust de hele familie en al je buren mee naar toe kunt nemen.
Peerd & Woagen is een muzikale variétévoorstelling op boerenwagens die, met een knipoog, kijkt naar de Groninger door de eeuwen heen en een blik werpt op de toekomst.
De voorstelling trekt als een karavaan de provincie in. De bonte stoet van wagens strijkt telkens een paar dagen op een boerenerf neer, speelt vier avonden en trekt dan weer verder. Zo doet de optocht achtereenvolgens de regio’s Westerkwartier, ’t Hogeland, Oldambt, Westerwolde en de Veenkoloniën aan.
Het is een tweetalige voorstelling: half Nederlands / half Gronings. Een mooie kans om òf je Gronings òf je Nederlands op te vijzelen. Kortom, ter leering ende vermaeck: een avondje verheffende plattelandscultuur.
flyer_peerdenwoagen_voorkant.JPG
bottom of page