top of page

Op Drift

2016 / 2017

2018 / 2019

OP DRIFT Beeld voor brochure 2 - Arnold

In OP DRIFT draaft theatermaker en Groninger-taal docent Theo de Groot samen met Arnold Veeman op eigen wijze door ongeveer 30.000 jaar Groninger migratiegeschiedenis met de vraag: wat dreef en drijft de mens om in Groningen zijn heil te zoeken en Groningen te verlaten?

Docu-theater over Neanderthalers, rendieren,  volksverhuizende Friezen, Duitse kiepkeerls en hannekemaaiers, Bartholomeusnachten, Molukkers in het Ambonesenbosje aan de Dollard, ambassadeur Piet Hoekstra en Theo’s taante oet Michigan. De voorstelling wordt in het Nederlands gespeeld en in het Gronings gezongen.

Verhalencafé

Napraten over migratie. Theo de Groot is ook erg benieuwd naar uw verhaal over migratie. Na afloop van de voorstelling is er daarom een verhalencafé georganiseerd door De Verhalen van Groningen. In intieme setting kunt u met elkaar delen wat uw persoonlijke migratieverhaal is. Voelt u een verlangen het Noorden te verlaten? Of bent u juist van ver naar het Noorden toe verhuist? Of moet u uw familie missen omdat ze naar Verweggistan verhuisd zijn?

Credits

  • Tekst, spel en research: Theo de Groot

  • Muziek en soundscapes: Arnold Veeman

  • Eindregie: Ingejan Ligthart Schenk

  • Research advies: prof. dr. Maarten Duyvendak

  • Producente: Miranda Laanstra

  • PR/Publiciteit: Marija Katic

  • Grafische Vormgeving: Esther Fledderman

Op Drift in de media

Poster voorstelling Op Drift

Hieronder een filmpje met Theo de Groot in 'Herestraat Helemaal' met Piet van Dijken. Hier vertelt hij ook iets over de voorstelling 'Op Drift'

Lezing door Theo de Groot

Wilt u een unieke lezing organiseren voor uw organisatie of gezelschap?

 

Theo de Groot van Stichting Peerd komt langs om te vertellen over de vraag:  Wat dreef en drijft de mens om in Groningen zijn heil te zoeken en Groningen te verlaten?

OP DRIFT

Poster

Jaques d'Ancona over Op Drift

“Een uitgesproken romanticus biedt in een vlaag van verdwaasde
nuchterheid een bindend advies aan: ‘Onthoud waar je vandaan komt…'”

bottom of page