top of page

2014

TIMBER TOWN FOLLIES
Het theaterstuk over de Timbertown Follies ging in première op het Noorderzon Festival. 

De Timbertown Follies was een cabaretgroep van Engelse militairen die tijdens de eerste wereldoorlog in Groningen waren geinterneerd. 
Het huidige Engelse Kamp in de stad Groningen, op de locatie waar nu het DUO staat, was tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) een interneringskamp voor 1.500 Engelse militairen: het werd ‘Timbertown’ (houthakkersdorp) genoemd. Timbertown werd het ‘geboortedorp’ van muziek-variété gezelschap The Timbertown Follies . De Timbertown Follies waren bijzonder slecht opgeleide militairen die uitstekend getrainde Music Hall variété artiesten werden. Met hun muzikale en hilarische shows werden ze tijdens de Eerste Wereldoorlog beroemd in Groningen en heel Nederland.
Stichting Peerd en Engelstalig improvisatie comedy ensemble Stranger Things Have Happened uit de stad Groningen bliezen het aanstekelijke repertoire van deze Timbertown Follies opnieuw leven in en geven een blik achter de schermen van het minder rooskleurige bestaan van deze militair-clowns .
 
Het waargebeurde en curieuze Groningse verhaal wordt gespeeld door Engelstalige Stadjers en muzikaal begeleid door studenten van het Groninger Prins Claus Conservatorium.
Tijdens de voorstelling wordt zowel Gronings als Engels gesproken. Na Noorderzon zijn er ook nog voorstellingen gegeven in de rest van de provincie.
Timbertown Follies in de media
filmpje_timbertownfollies_rtvnoord.png
flyer_timbertownfollies_voorkant.JPG
bottom of page