Vouten ien klaai

Kop ien wiend

WAT IS PEERD
Peerd Theater maakt uit de klei getrokken
muziektheater op locatie.
Onze voorstellingen zijn gebaseerd op actuele thema’s, maar mét wortels in de Groninger taal, cultuur en geschiedenis.  PEERD is wars van nostalgie en treedt de waan van de dag met een open en onderzoekende blik tegemoet. Met een krachtige mix van muziek en een goed verhaal met een bijzondere boodschap.

PEERD Theater toont dat Groningen géén geïsoleerd en wereldvreemd gebied is, maar op een eigenzinnige manier onderdeel is van Nederland, Europa en ja, zelfs de hele wereld. Steevast  relativerend, humoristisch en muzikaal al wordt de ernst van de zaak niet uit het oog verloren.

Een flinke scheut Groninger streektaal wordt aangelengd met
Nederlands, Engels of zelfs een compleet andere taal.
PEERD Theater maakt voorstellingen voor iedereen, Grunneger of nait.
Peerd is opgericht in 2009 door theatermaker en docent Groninger taal en letterkunde Theo de Groot en creatief producent Ron Glasbeek. Sinds 2009 heeft Peerd een negental voorstellingen geproduceerd. Voor het voorjaar van 2021 staat HAIM op het programma. Een muziektheatervoorstelling in de Eemshaven. De voorbereidingen zijn in volle gang.

HAIM

HAIM is de nieuwste PEERD Theater productie. Muziektheater op een bijzondere locatie: de Eemshaven.

OP ZOEK

PEERD Theater zoekt spelers, figuranten, zangers en vrijwilligers voor de locatietheatervoorstelling HAIM, die in première gaat in september 2021 bij de Eemshaven.

Peerd Theater
info@peerdtheater.nl

Logo’s, print- en fotowerk, media, en teksten
zijn copyright van Peerd tenzij anders aangegeven.