top of page
24_djv202004070454.JPG

EXPOSITIE:
VOORLAND GRONINGEN

> GRENSLAND EEMSHAVEN
Van 21 augustus t/m 26 september
’t Nijkerkje in Oosteinde.

In het verlengde van muziektheaterstuk HAIM heeft PEERD theater in het Nijkerkje in Oosteinde, onder de rook van de Eemshaven, de tentoonstelling Voorland Groningen: grensland Eemshaven geïnitieerd. Vanaf 21 augustus zijn hier foto’s van Dirk-Jan Visser (Assen, 1978) te bekijken. De getoonde foto’s zijn deels eerder verschenen in het boek Voorland Groningen: wandelingen door het Antropoceen en deels speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt, inspelend op de laatste actualiteiten omtrent de komst van het Google datacentrum. De tentoonstelling laat het conflict zien tussen het willen behouden van wat er is, “wat altied west het” en vernieuwing. De fotografie in de tentoonstelling biedt een nieuwe lens om te kijken naar het Groningen dat voor ons ligt.

Portretfoto Dirk-Jan Visser door Jaspar Moulijn.jpg

Over fotograaf Dirk-Jan Visser

Dirk-Jan Visser is documentair fotograaf met een achtergrond in kunst en journalistiek. Zijn belangrijkste fotografische thema is de samenleving in conflict en meer recent richt hij zich op het landschap in conflict. Zijn werk is nationaal en internationaal bekroond, onder andere met de Dutch Design Award, en tentoongesteld op diverse locaties, waaronder het Museum of Modern Art in New York. Visser is parttime bewoner van de provincie: samen met onderzoeker Christian Ernsten (Delfzijl, 1979) is hij de initiator en curator van Atelier aan de Middendijk in Usquert.

Meer info over Voorland Groningen vind je op voorlandgroningen.nl 

Openingstijden
Vanaf zaterdag 21 augustus t/m zondag 5 september: iedere zaterdag en zondag van 13.00 – 17.30 uur.

Vanaf woensdag 8 september t/m zondag 26 september: elke woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.30 uur.

Locatie
t' Nijkerkje
Radsweg 11
9983 RB
Oosteinde

Toegang is gratis
nijkerkje.jpeg
Eemshaven Johan van Veen_eigen foto.jpg


HAIM
MUZIEKTHEATER IN EN OVER DE EEMSHAVEN

Wat leeft in Groningen? Wat is onze cultuur en wat de huidige tijdsgeest? En hoe verhoudt zich dat tot de geschiedenis van Groningen. Dat onderzoekt PEERD Theater in haar voorstellingen op locatie. Ze gaan over actuele thema’s maar met wortels in de Groninger taal en cultuur. Wars van nostalgie en met een open en onderzoekende blik treedt PEERD Theater de wereld tegemoet. Met als resultaat: een krachtige mix van muziek en een goed verhaal met een bijzondere boodschap.

bottom of page