• PEERD Theater

Voorbereidingen HAIM van start

'We zijn weer los!' Tevreden kijkt artistiek leider Theo de Groot rond op het terrein in de Eemshaven. 'Hier gaat in september de voorstelling HAIM in première. Vorig jaar kon het niet doorgaan maar nu gaan we er weer voor.'

De eerste voorstelling staat gepland voor september. ,,Het team was er klaar voor, maar corona gooide roet in het eten,” vertelt artistiek leider Theo de Groot. ,,Met een bijna compleet nieuwe ploeg gaan we nu alles op alles zetten om in september iets heel moois neer te kunnen zetten.”

De nieuwe regisseur is Kees Scholten van het Volksoperahuis Amsterdam. Daar maakt hij muziektheatervoorstellingen die actuele maatschappelijke thema’s op een muzikale, toegankelijke en humoristische manier aansnijden. Theo de Groot is blij met deze keuze. ,,Zo’n voorstelling dichtbij de mensen, daar is deze regisseur geknipt voor.”

Om het stuk te kunnen zien, reizen de bezoekers straks af naar de Eemshaven. ,,Een unieke plek voor een voorstelling, want nooit eerder was er een voorstelling in of over de Eemshaven,” aldus de Groot. Hier wordt het verhaal van de Eemshaven verteld, geïnspireerd op ingenieur van Veen, bedenker van de Eemshaven. ,,Het is altijd heel wisselend geweest hoe men naar de Eemshaven keek. Dan weer waren er grootse plannen, dan leek het weer niks te worden, en nu is het toch een indrukwekkend industriegebied waar duizenden mensen werken.”


De mensen die in en rond de Eemshaven werken spelen een grote rol in de voorstelling: ,,We gaan een koor samenstellen met mensen uit de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta. Verder gaan we allerlei mensen interviewen, filmen, of misschien zelfs laten optreden in de voorstelling om hun verhaal over dit gebied te laten zien.”

PEERD logo wit.png