• PEERD Theater

Gezocht: stagiair regieassistent

STAGE: REGIEASSISTENT


In het noordelijkste puntje van Groningen, zo’n beetje aan het einde van de wereld, vind je de Eemshaven. Het is de grootste zeehaven van Noord-Nederland. Dit is het decor van de nieuwe voorstelling HAIM. Een documentair theaterstuk waarin bewoners, werknemers, werkgevers en nieuwkomers van de Eemshaven hun persoonlijke verhaal vertellen.


De voorstelling wordt gespeeld van 8 t/m 26 september 2021. De repetities vinden plaats van 21 juni t/m 9 juli en van 23 augustus t/m 7 september. De regie is in handen van Kees Scholten (Volksoperahuis Amsterdam, zie foto).


In je stage maak je kennis met veel verschillende aspecten van de totstandkoming en uitvoering van een professionele theaterproductie op locatie. Zo ondersteun je de regisseur, cast en musici tijdens de repetities en voorstellingen. Naast praktische zaken zoals het bijhouden van het script, rekwisieten, (repetitie)ruimtes, eetwensen, sla je de brug tussen de vloer en de productie van de voorstelling. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de cast & crew en communiceert hun wensen naar de productieleider- en technici. Je leert en ziet problemen herkennen voor ze ontstaan.


Wie zoeken we?

- Je volgt een relevante HBO opleiding

- Je hebt Proactieve houding

- Je hebt Goede communicatieve vaardigheden

- Je houdt van een uitdaging en je bent flexibel

- Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit -Rijbewijs (B) is gewenst maar niet noodzakelijk


Je bent beschikbaar:

- Van 21 juni t/m 9 juli

- Van 23 aug. t/m 26 sept.


Taken:

- Jij ondersteunt repetities op basis van instructies van de regisseur.

- Jij draagt zorg en de verantwoordelijkheid voor de repetitieruimte en lunch.

- Jij ondersteunt de communicatie tussen de regisseur en de acteurs en de producent.

- Houdt veranderingen bij die zowel inhoudelijk als qua vormgeving tijdens het repetitieproces aan de productie worden aangebracht en;

- Communiceert deze naar technici- en productieleider

- Gedurende de voorstelling ben je samen met de techniek verantwoordelijk voor wat er op locatie gebeurt.

- Tijdens de speelperiode ben je voor de cast het aanspreekpunt.


Wij bieden: Een leerzame periode bij een klein ambitieus regionaal gedreven theatergezelschap, waarbij je met alle facetten van het maken van een productie kennis kunt maken. Wij bieden een stagevergoeding, een reiskostenvergoeding en professionele stagebegeleiding.

Wil je meer weten of solliciteren? Stuur dan een mail met je cv naar Hans Jansen; h4nsj4nsen@gmail.com met in het onderwerp: ‘Vacature stageplaats regieassistent’ of bel naar: 06-53694729 Reageren kan tot 1 mei 2020.


Over Peerdtheater

Wat leeft in Groningen? Wat is onze cultuur en wat de huidige tijdsgeest? En hoe verhoudt zich dat tot de geschiedenis van Groningen. Dat onderzoekt PEERD Theater in haar voorstellingen op locatie. Ze gaan over actuele thema’s maar met wortels in de Groninger taal en cultuur. Wars van nostalgie en met een open en onderzoekende blik treedt PEERD Theater de wereld tegemoet. Met als resultaat: een krachtige mix van muziek en een goed verhaal met een bijzondere boodschap.


PEERD logo wit.png